В Ощадбанку 9 основних програм кредитування малого і середнього бізнесу. Вони відрізняються мінімальної і максимальної сумою кредитування, термінами, списком документів і вимогам до позичальника. Кредит на покупку бізнесу без застави має на увазі збільшений відсоток, а так же розширений пакет документов. У деяких програмах, таких як «Бізнес-нерухомість» та «Бізнес-інвест» максимальна сума обмежується лише розміром позичальника.

«Частина банків дійсно почали піднімати ставки через зростання вартості ресурсів. Ставки, які ми готові давати клієнтам, на кілька пунктів нижче облікової ставки.

Де взяти гроші на придбання готового бізнесу?

А за партнерськими програмами на покупку сільгосптехніки в кредит можна отримати фінансування на придбання с / г техніки (нової та б / в). Можливі різні варіанти, наприклад, взяти кредит у банку чи отримати грант. Банківська позика дає змогу підприємцям отримати суттєву суму, однак зазвичай видається вона під заставу і передбачає сплату процентів за можливість користуватися https://www.dfm2uhd.com/mikrokredit-2/chto-takoe-birzhevye-roboty.html цими грошима. Кредити видаються на певний термін, тож зрештою отримані в банку гроші потрібно буде повернути. Натомість гранти — це безповоротна допомога на підтримку роботи бізнесу. Грантові гроші не потрібно повертати, як і не треба сплачувати жодні відсотки. Однак суми грантів зазвичай менші й на оформлення може знадобитися більш тривалий проміжок часу.

  1. Отримують доступ до «закритих» матеріалів Mind (до щомісячного випуску, в якому ми досліджуємо та аналізуємо, як працюють цілі галузі; до щотижневих аналітичних підсумків).
  2. Компанія FinX надає споживчі позики і кредити на покупку бізнесу, використовуючи максимально зручний механізм оформлення позики.
  3. Від статусу позичальника залежать умови і процентні ставки.
  4. Банки більше охоче співпрацюють з перевіреними компаніями, у яких є великі обороти, рухоме і нерухоме майно.
  5. Не відповідають нормативам охорони здоров’я, навколишнього середовища та безпеки праці, природоохоронним та екологічним вимогам.
  6. «Станом на сьогодні ФРП має заборгованість з виплати компенсації відсотків за липень та серпень 2022 року», — визнав виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

Це виключає отримання прибутку, що підходить для розвитку або закриття інших https://www.hindihelpguru.com/kredit-onlajn-na-kartu-s-plohoj-kreditnoj-istoriej/ боргів. Кредит на купівлю діючого бізнесу дозволить уникнути цих проблем.

І як на рішення про видачу кредиту впливає близькість бойових дій

У кредитних портфелях банків – лідерів ринку переважають позики власникам невеликих магазинів. Більшість торгових кредитів спрямовані на поповнення оборотних коштів. Якщо плануєте отримати бізнес, який не перевищує 3-5 млн рублів, то цей варіант цілком прийнятний. На суму кредиту, термін і ставку впливає, чи є у вас можливість надати заставу або поручителів. Отримати готовий бізнес – досить привабливу пропозицію для будь-якого підприємця. Адже це інвестиції, які будуть приносити високий дохід.

Ставка за кредитним лімітом становить 16,5% річних, а за прострочення — 33%. Щомісячно потрібно платити й комісію у розмірі 0,3% від суми максимальної заборгованості за попередній календарний місяць. Наймасштабніша державна програма підтримки бізнесу — Доступні кредити 5−7−9% — була запущена Міністерство фінансів ще у лютому 2020 року. Її суть полягає в тому, що підприємці можуть взяти у банку кредит для розвитку своєї справи під 5%, 7% або 9% річних у гривні. Кінцева відсоткова ставка залежала від розміру бізнесу та кількості нових робочих місць, які створювалися за допомогою цієї програми.

Пальне для економіки: які пільгові кредити від держави доступні бізнесу

А ось для малого бізнесу готові надати підтримку і навіть кредитувати в межах 20%. Стандартна ставка кредитів мікро- та малого бізнесу – це 19% річних», – розповів начальник відділу малого бізнесу Правекс Банку Анатолій Вербаховський. Фізичної особи чи компанії), можна оформити кредит під заставу депозиту. Кошти надаються від 18% річних, мінімальна сума кредиту становить $1001 за курсом НБУ на дату підписання угоди, а максимальна — до 95% від суми депозиту. Повернути кошти потрібно на 35 днів раніше до дати завершення депозитного договору.

«Укрексім» він очолив на початку 2020-го – через пів року після обрання президентом Володимира Зеленського. Це не означає, що обов`язково виправдається негативний сценарій. Держава запевняє, що не допускала прострочок за пільговою іпотекою, і, можливо, не допустить у майбутньому.

Схожі матеріали за тегом

Для оформлення експрес-кредиту найчастіше досить паспорта, ідентифікаційного коду та свідоцтва про реєстрацію підприємницької діяльності. Натомість деякі українські медіа спробували перевірити, чи легко отримати пільговий кредит для бізнесу. Так, видання «Економічна правда» звернулося до комерційних банків як звичайний ФОП, із заявкою на кредит під 5–9% річних.

Тому розбудова економіки під нові реалії має стати ключовим фундаментом для перемоги», – заявив Шмигаль. З іншого боку, громадяни України можуть претендувати на споживчі нецільові кредити під поручительство або забезпечення, де не вимагається надання бізнес-плану, а позики можуть досягати декількох десятків тисяч гривень.

Як впливає термін ведення бізнесу на отримання кредиту

Її останню заявку (в «Укргазбанку») розглядають уже чотири місяці, хоча формально їй досі не відмовили, розповідає Катерина. https://frameabear.com/mikrozajm-na-kartu-mgnovenno-onlajn-v-ukrainy/ Протягом 1-2 днів після отримання всіх документів (залежить від суми і виду кредиту) кредитний експерт проводить їх аналіз.

Утім, уже є майже дві з половиною тисячі малих і середніх підприємців, які змогли отримати гроші під пільгові 5–7–9%. На придбання і/або модернізацію основних засобів виробництва, за винятком купівлі транспортних засобів для некомерційних цілей. Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання. До вашої уваги ексклюзивна програма фінансування експортерів від АТ «Кредитвест Банк» та ПАТ «Експортно-кредитне агентство». Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на «Iнтерфакс-Україна», суворо забороняється. Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство «Українські Новини», в будь-якому вигляді суворо заборонено.

Умови

Документи, що підтверджують наявність ліквідного майна. З недавніх пір збільшилися шанси на отримання позик і у аграріїв. Список товарно-матеріальних запасів (товари, готова продукція, сировина, напівфабрикати) на дату подачі заявки. Протокол https://edabi-ber.sa/archives/11699 № 1 (або Наказ № 1) про призначення директора і головного бухгалтера. Для оформлення – залиште заявку і наші співробітники зв’яжуться з вами найближчим часом. На отримані 70 тис грн він придбав апарат ультразвукової діагностики.

Після трьох років роботи йому залишилося віддати близько 7 тис грн. Тараш каже, що в процесі отримання коштів не було жодних бюрократичних перепон. “Ветеринарна клініка відкрилася не тому, що держава допомогла. Держава надала підтримку, але цей процес був автоматический займ запущений раніше”, – каже підприємець. Ольга Онуляк з Львівщини була однією перших, хто подав заявку й отримав фінансування на розвиток бізнесу в рамках пілотного проєкту. Вона разом з чоловіком відкрила піцерію в містечку Сколе, що в Стрийському районі.

Тепер у бізнесі вісім працівників, які шиють близько тисячі пар взуття на місяць. Крім малозабезпечених сімей, фінансування могли отримати переселенці. Такою можливістю скористався Василь Тараш, який переїхав з окупованої кредит на купівлю готового бізнесу Донеччини до Кременчука на Полтавщині. З 2022 року держава дає можливість отримати кошти для започаткування бізнесу на вигідних умовах. Обсяги кредитування українського малого та середнього бізнесу поки не вражають.

  1. Для оформлення – залиште заявку і наші співробітники зв’яжуться з вами найближчим часом.
  2. Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.
  3. Якщо під час воєнного стану та через шість місяців після його скасування в позичальника зафіксовано перевищення максимальної суми річного виторгу, банк не має права застосовувати до нього санкції та припиняти фінансування.
  4. В Ощадбанку 9 основних програм кредитування малого і середнього бізнесу.
  5. За її словами, Мінекономіки разом із Мінфіном та НБУ працює над оновленням KPI керівників державних банків.
  6. Перед тим як подаватись на отримання гранту, керівник KSE Graduate Business School Валентина Сахно рекомендує підприємцям визначитися, під які цілі потрібні гроші.